FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica Rektorskog zbora u Đakovu

ĐAKOVO, 22. ožujka 2005. (Hina) - U Đakovu je danas Rektorski zborhrvatskih sveučilišta održao sjednicu na kojoj je raspravljao opolitici upisa i financiranja fakulteta te o provedbi Bolonjskedeklaracije.
ĐAKOVO, 22. ožujka 2005. (Hina) - U Đakovu je danas Rektorski zbor hrvatskih sveučilišta održao sjednicu na kojoj je raspravljao o politici upisa i financiranja fakulteta te o provedbi Bolonjske deklaracije.

Nakon sjednice predsjednica Zbora i rektorica osječkog Sveučilišta "J. J. Strossmayera" Gordana Kralik i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac dali su izjave za javnost.

Po riječima prof. dr. Kralik Zbor je "dao punu potporu projektu uključenja đakovačke Teologije u osječko Sveučilište koji je gotovo pri kraju".

Govoreći o novostima koje se na studije od rujna uvode primjenom Bolonjske deklaracije, tako da se oni približavaju europskim uvjetima, ministar Primorac je rekao kako je riječ o zahtjevnu procesu koji, doduše, kasni s prilagodbom jer su opsežne pripreme počele kasnije nego je planirano, no, dodao je, Ministarstvo čini velike pomake u tom procesu.

Rektorski zbor je danas primio i biskup Marin Srakić.

U Đakovu se sastao sam vrh hrvatske akademske zajednice što se još nikad nije dogodilo, pa ni na sjednicama u Zagrebu, rekao je u Biskupskom domu za prijama kod biskupa Srakića ministar Primorac, s kojim su bili predsjednica Zbora Gordana Kralik, državni tajnici i pomoćnici, rektori šest hrvatskih sveučilišta i Sveučilišta u Mostaru.

Ponovivši kako se u Đakovu okupio sam vrh hrvatske akademske zajednice, domaćin današnjeg zasjedanja Gordana Kralik naglasila je kako se sjednica održava u godini velikih jubileja biskupa Strossmayera, t.j. na 190. obljetnicu njegova rođenja i 100. obljetnicu smrti.

Jedan od glavnih sudionika osnivanja Hrvatskog sveučilišta, biskup Strossmayer je iz Đakova poručivao da religijske svetinje nisu u suprotnosti s modernim društvom i znanošću, rekao je, pozdravivši Zbor, biskup Srakić.

Sudionici zasjedanja posjetili su đakovačku katedralu i grob biskupa Strossmayera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙