FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšem rektoru osječkoga Sveučilišta zvanje profesora emeritusa

OSIJEK,14. ožujka(Hina) - Bivšem rektoru osječkoga Sveučilišta JosipaJurja Strossmayera dr. Ivanu Mecanoviću na današnjoj je svečanosti usveučilišnom Rektoratu dodijeljeno je počasno znanstveno-nastavnozvanje profesora-emeritusa.
OSIJEK,14. ožujka(Hina) - Bivšem rektoru osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera dr. Ivanu Mecanoviću na današnjoj je svečanosti u sveučilišnom Rektoratu dodijeljeno je počasno znanstveno-nastavno zvanje profesora-emeritusa.

Rektorica Gordana Kralik rekla je kako je dr. Mecanović prvi rektor osječkoga Sveučilišta koji dobiva to zvanje, a koje mu se, nakon što je u listopadu prošle godine umirovljen, dodjeljuje u godini kada se obilježava 30. obljetnica osnutka Sveučilišta i 298. obljetnica visokog školstva u Osijeku.

Dekan osječkoga Pravnog fakulteta Vladimir Ljubanović podsjetio je kako je dr. Mecanović djelovao na tom fakultetu od 1976. godine, da je, uz ostalo, utemeljitelj katedre za ustavno i javno pravo te predavač na brojnim domaćim i inozemnim fakultetima. Dodao je kako dr. Mecanović autor više od 250 znanstvenih i stručnih radova te autor ili suautor 26 knjiga, a uz dužnost dekana Pravnog fakulteta, u razdoblju od 1986. do 1990. godine, bio je i rektor osječkoga Sveučilišta.

Zahvalivši na priznanju, dr. Ivan Mecanović ukazao je na značaj osnivanja osječkoga Sveučilišta i njegova djelovanja pod Strossmayerovim imenom, te je rekao da sveučilišni profesor i znanstvenik nikad ne može otići u mirovinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙