FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena 9. smotra Sveučilišta u Zagrebu

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Izložbom radova studenata Akademijelikovnih umjetnosti i programom Muzičke akademije, danas je uStudentskom centru započela 9. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Izložbom radova studenata Akademije likovnih umjetnosti i programom Muzičke akademije, danas je u Studentskom centru započela 9. Smotra Sveučilišta u Zagrebu.

Kako je najavio prorektor za nastavu i studente zagrebačkog Sveučilišta Vjekoslav Jerolimov, tijekom predstojeća tri dana, na ukupno 73 štanda predstavit će se različiti studijski programi, a s ciljem da se maturantima olakša odluka pri odabiru budućeg studija. Upravo stoga, pripremljen je poseban "Vodič za buduće studente", koji se na Smotri dijeli besplatno. Jerolimov je naglasio kako je ovogodišnja smotra najveća do sada, a očekuje se da će ju posjetiti više od 20 tisuća mladih i njihovih roditelja iz cijele Hrvatske.

Otvarajući Smotru, rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer ukazala je na važnost Bolonjskog procesa ističući kako nas on, prije politike i gospodarstva, može približiti i uvesti u Europu.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac ocijenio je kako je ova generacija akademske zajednice napravila iznimno puno za dobrobit hrvatskog visokog školstva.

Tijekom trajanja Smotre, organizatori najavljuju i bogat kulturno-umjetnički i športski program, te nastupe studentskih rock skupina.

Pokrovitelj Smotre je hrvatska Vlada, a suorganizator je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙