FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan poziva na pomoć Darfuru

OSLO, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanpozvao je u ponedjeljak donatore međunarodnih fondova da financijskipodrže krhki mirovni proces na jugu Sudana i da ne zaborave pomoćistanovništvu Darfura.
OSLO, 11. travnja 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozvao je u ponedjeljak donatore međunarodnih fondova da financijski podrže krhki mirovni proces na jugu Sudana i da ne zaborave pomoći stanovništvu Darfura.

"Svi u Sudanu žele čistu vodu, hranu za obitelj, školu za djecu, korektan zdravstveni sustav i mogućnost razvoja", izjavio je Annan u Oslu, prvog dana donatorske konferencije.

Šezdesetak izaslanstava se okupilo u ponedjeljak i utorak u norveškom glavnom gradu radi pomoći obnovi juga Sudana, prema mirovnom sporazuma potpisanom u siječnju između sudanske vlade i bivših separatističkih pobunjenika.

Međunarodna zajednica je pozvana pružiti 2,6 od potrebnih 7,8 milijardi dolara do kraja 2007., a ostatak treba financirati sama zemlja iz prihoda od nafte.

Međunarodna velikodušnost je ključ učvršćenja mira, nakon građanskog rata u Sudanu kojem je poginulo najmanje 1,5 milijuna, a raseljeno je oko 4 milijuna osoba, rekao je Annan.

Govoreći od "sjeni Darfura", drugoj regiji Sudana kojom dulje od dvije godine bijesni građanski rat, on je podsjetio "da je stanje tamo krajnje teško".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙