FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Darfuru ozlijeđena tri promatrača Afričke unije

KHARTOUM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neidentificirani napadačiranili su tri pripadnika promatračke misije Afričke unije zanadgledanje prekida vatre između vladinih snaga i pobunjenika u južnojsudanskoj regiji Darfur, objavila je u srijedu glasnogovornica UN-a.
KHARTOUM, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Neidentificirani napadači ranili su tri pripadnika promatračke misije Afričke unije za nadgledanje prekida vatre između vladinih snaga i pobunjenika u južnoj sudanskoj regiji Darfur, objavila je u srijedu glasnogovornica UN-a.

Radhia Achouri je novinarima u Khartoumu izjavila da su dva promatrača i sudanski prevoditelj ranjena u utorak u napadu na jugu Darfura. Svi ozlijeđeni su u stabilnom stanju i prebačeni su u glavni sudanski grad Khatroum.

Snage Afričke unije, koje broje oko 2.000 pripadnika, nadziru primirje dogovoreno u travnju koje se, međutim, često krši. Zadatak im je zaštita civila u tom siromašnom predjelu zemlje gdje su u dosadašnjim sukobima poginuli deseci tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙