FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: zabrana putovanja i blokiranje imovine krivcima za Darfur

UN-SUDANUN: zabrana putovanja i blokiranje imovine krivcima za DarfurUN, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti UN-a izglasaloje u utorak navečer rezoluciju kojom se blokira imovina i zabranjujeputovanje odgovornima za zločine počinjene nad civilima u sudanskojregiji Darfur.
UN, 30. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Vijeće sigurnosti UN-a izglasalo je u utorak navečer rezoluciju kojom se blokira imovina i zabranjuje putovanje odgovornima za zločine počinjene nad civilima u sudanskoj regiji Darfur.

Dvanaest članica Vijeća sigurnosti dalo je zeleno svijetlo rezoluciji dok su Kina, Rusija i Alžir bili suzdržani.

Sankcije će stupiti na snagu za 30 dana, nakon što odbor Vijeća sigurnosti, sastavljen od predstavnika 15 zemalja, sastavi popis odgovornih za zločine. Prema rezoluciji koju je predložio SAD, Sudanu će se pojačati embargo na oružje a vladi u Kartumu će biti zabranjeni vojni letovi u Darfur.

Prema rezoluciji, Sudan ima obvezu Vijeće sigurnosti obavjestiti o namjeri da u spomenuto zapadno područje pošalje vojnu opremu. U Darfuru je ubijeno nekoliko desetaka tisuća ljudi a oko dva milijuna je izbjeglo i živi u prljavim i bjednim izbjegličkim logorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙