FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan: uskoro očekujem plan sirijskog povlačenja

ALŽIR-ANNAN-POVLAČENJEAnnan: uskoro očekujem plan sirijskog povlačenjaALŽIR, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik Un-a Kofi Annanizjavio je u utorak kako očekuje da Sirija početkom idućeg mjesecaobjavi pouzdan i precizan plan povlačenja svojih snaga i obavještajacaiz Libanona.
ALŽIR, 22. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik Un-a Kofi Annan izjavio je u utorak kako očekuje da Sirija početkom idućeg mjeseca objavi pouzdan i precizan plan povlačenja svojih snaga i obavještajaca iz Libanona.

Anan je nakon sastanka sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, na marginama arapskog summita u Alžiru rekao novinarima da će prvog tjedna u travnju poslati u Libanon posebnog izaslanika Terjea Roeda-Larsena.

"Očekujem da se vrati s pouzdanim i vrlo preciznim planom sirijskog povlačenja", rekao je Annan.

Dodao je da kako ustraje u provedbi UN-ove rezolucije 1559, koja je donesena u rujnu prošle godine i kojom se traži potpuno povlačenja sirijskih snaga iz Libanona te razoružanje milicije.

"Nastavit ćemo s punom provedbom rezolucije 1559", rekao je Annan istaknuvši da će, kada dobije plan povlačenja, o tome izvijestiti Vijeće sigurnosti UN-a.

Po njegovim riječima, razgovori s Assadom bili su vrlo konstruktivni, a sirijski je predsjednik potvrdio predanost rezoluciji. "On zajedno s libanonskim vlastima izrađuje plan povlačenja i povuči će sve svoje snage na sirijski teritorij, ne samo vojnike nego i obavještajce, kao i logističku opremu", rekao je Annan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙