FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan o aferi s programom "nafta za hranu"

NEW YORK, 29. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanizjavio je u utorak da je "duboko ražalošćen" umješanošću svoga sinaKojoa i pozvao ga da u potpunosti surađuje s istražiteljima.
NEW YORK, 29. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je u utorak da je "duboko ražalošćen" umješanošću svoga sina Kojoa i pozvao ga da u potpunosti surađuje s istražiteljima.

"Volim svoga sina i od njega sam uvijek očekivao najviše standarde poštenja", rekao je Annan na konferenciji za novinare u sjedištu UN-a. "Duboko sam ražalošćen dokazima koji govore suprotno".

Dodao je da su "najteži i najbolniji trenuci" u posljednjih nekoliko godina za njega bili kada je doznao da je njegov sin možda učinio nešto loše.

Kojo Annan (32) odbio je suradnju s Neovisnim istražnim povjerenstvom koje istražuje navode o korupciji u humanitarnom programu za Irak.

Povjerenstvo, koje vodi bivši direktor Američkih federalnih rezervi Paul Volcker, u utorak je optužilo Kojoa Annana i jednu švicarsku tvrtku za kršenje UN-ovih pravila i skrivanje njihovih međusobnih ugovora. Međutim povjerenstvo nije našlo nikakve dokaze da je Kofi Annan na bilo koji način bilo umiješano u aferu.

Sjedinjene Države iskazale su potporu glavnom tajniku UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙