FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan u Izraelu kako bi potaknuo mirovne napore

JERUZALEM, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a KofiAnnan izjavio je u nedjelju u Jeruzalemu, nakon sastanka s izraelskimpremijerom Arielom Sharonom, da se nada kako će dati poticajbliskoistočnim mirovnim naporima.
JERUZALEM, 13. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan izjavio je u nedjelju u Jeruzalemu, nakon sastanka s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, da se nada kako će dati poticaj bliskoistočnim mirovnim naporima.

Annan, kojemu je ovo prvi posjet regiji nakon četiri godine, stigao je u Jeruzalem na otvaranje obnovljenog muzeja holokausta, a novinarima je po dolasku izjavio da prvenstveno namjerava razgovarati o predugo zamrznutim "mirovnim smjernicama", mirovnom planu za palestinsku državu uz bok Izraela.

"Posljednji događaji na Bliskom istoku su ohrabrujući", kazao je Annan i dodao da se raduje što će surađivati s premijerom Sharonom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Sharon je izrazio nadu da će Annanov posjet poboljšati uzdrmane odnose Izraela i UN-a, tijela kojim, kako tvrdi Izrael, dominiraju kritičari židovske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙