FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvoren sajam lova i ribolova Salori 2005.

OSIJEK, 8. travnja 2005. (Hina) - Na sajamskom prostoru na Pampasu uOsijeku danas je otvoren drugi Sajam lova i ribolova SALORI 2005., nakojem sudjeluje 60-ak izlagača lovačke, ribolovne i motonautičkeopreme, koji izlažu na oko 5000 četvornih metara otvorenog izatvorenog sajamskog prostora.
OSIJEK, 8. travnja 2005. (Hina) - Na sajamskom prostoru na Pampasu u Osijeku danas je otvoren drugi Sajam lova i ribolova SALORI 2005., na kojem sudjeluje 60-ak izlagača lovačke, ribolovne i motonautičke opreme, koji izlažu na oko 5000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora.

Osječko-baranjska županija bogata je ribolovnim vodama, ribljim fondom, velikim brojem divljači, šumama, a sve su to prednosti kontinentalnog turizma koje je ova županija prepoznala kao svoj atraktivan turistički proizvod, kazao je na otvaranju sajma osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo. Dodao je kako će "Osječko-baranjska županija nastaviti s pomaganjem razvoja lovstva i ribolova".

Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Robert Lagunja, a organizatori su uz Osječki sajam d.o.o., te lovački i ribolovni savezi Osječko baranjske županije. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodnog gospodarstva, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Tijekom tri sajamska dana osim bogate gastronomske ponude slavonsko-baranjskih specijaliteta, bit će održano niz okruglih stolova, ocjenjivanje trofeja divljači, polaganje ribolovnog ispita.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak, nakon svečanosti otvaranja Sajma, istaknuo kako je "osječki sajam lova i ribolova najznačajniji u Hrvatskoj jer se održava u prostoru najbogatijem s divljači i prekrasnim lovištima". Podsjetio je kako je nedavno na osječkom Poljoprivrednom fakultetu osnovan studij lovstva, te ukazao na ulogu lovaca u brizi za divljač.

(Hina) xvsik yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙