FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajmu inovacija u Ženevi 24 hrvatske inovacije

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Na sajmu inovacija u Ženevi, koji ćese održati od 6. do 10. travnja, predstavit će se i hrvatskiinovatori, s ukupno 24 inovacije, izvjestili su danas iz Udrugeinovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizatoranastupa hrvatskih predstavnika na tom sajmu.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Na sajmu inovacija u Ženevi, koji će se održati od 6. do 10. travnja, predstavit će se i hrvatski inovatori, s ukupno 24 inovacije, izvjestili su danas iz Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, organizatora nastupa hrvatskih predstavnika na tom sajmu.

Riječ je o jedanaestom nastupu hrvatskih inovatora na toj svjetskoj izložbi inovacija, a najavljeno je i održavanje Dana hrvatskih inovatora 9. travnja.

Na ovogodišnjoj izložbi predstavit će se 22 hrvatska inovatora sa 24 svoje inovacije. Riječ je o inovacijama poput sklopive peraje, bicikla s tri kotača i nagibnim trapom za dodatno upravljanje, mirisnim slikama, rotirajućem kotaču za sigurno slijetanje zrakoplova, signalnom kišobranu, radnoj fotelji, steznicima za rasterećenje kralježnice, uređaju za automatizirani ultrazvučni pregled dojki i td.

Pokrovitelji nastupa hrvatskih inovatora na izložbi u Ženevi su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i Odjel za gospodarstvo Istarske županije.

Inače, hrvatski inovatori iz godine u godinu na sajmu inovacija u Ženevi imaju zapažene, nagrađivane nastupe. Dosad su tako hrvatske inovacije i inovatori dobili 121 odličje i 9 posebnih nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙