FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificirano 10 posmrtnih ostataka branitelja i civila

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Na Zavodu za sudsku medicinu ikriminalistiku identificirani su danas DNA metodom posmrtni ostatci 10hrvatskih branitelja i civila poginulih tijekom Domovinskog rata,ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područjaVukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku identificirani su danas DNA metodom posmrtni ostatci 10 hrvatskih branitelja i civila poginulih tijekom Domovinskog rata, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Današnjoj identifikaciji nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izjavila novinarima da je od deset danas identificiranih tijela njih devet bilo na popisu zatočenih i nestalih a za jednog branitelja se od prije znalo da je poginuo.

S današnjem danom na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila devet je osoba manje te sada taj broj iznosi 1159 osoba. Rekla je da su se danas obitelji koje od 1991. godine tragaju za svojim najmilijima suočile s potresnom istinom. Od danas deset identificiranih tijela sedam je ekshumirano s područja Vukovarsko srijemske županije a troje s područja Osječko baranjske, istaknula je, Dodala je da su danas identificirane tri osobe pronađene s najveće masovne grobnice na vukovarskom Novom groblju na kojem je pronađeno 938 posmrtnih ostataka. Dvije osobe danas identificirane pronađene su s područja masovne grobnice Ovčara tako da broj identificiranih iz te grobnice iznosi 188 osoba od 200 koliko je tamo pronađeno.

Osim tih mjesta danas su identificirane osobe pronađene u Dalju, Lovasu i Iloku, dakle radi se nažalost o poznatim mjestima koja se vežu uz zatočene i nestale branitelje i civile te njihovo stradavanje, rekla je Kosor.

Na novinarski upit o jučerašnjim prijetnjama smrću jednog branitelja upućenih ministrici, Kosor je odbila odgovoriti kratko rekavši da ovaj današnji događaj ne bi miješala s tim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙