FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čak 270.000 žrtavama tusnamija; identifikacija do 2006.

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Proces identifikacije žrtavatsunamija, kojih je broj narastao na 270.000 poginulih ili nestalih,mogao bi potrajati čak do 2006., poglavito zbog otežanog uzimanja DNKuzoraka što usporava proces identifikacije i repatrijacije posmrtnihostataka poginulih.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Proces identifikacije žrtava tsunamija, kojih je broj narastao na 270.000 poginulih ili nestalih, mogao bi potrajati čak do 2006., poglavito zbog otežanog uzimanja DNK uzoraka što usporava proces identifikacije i repatrijacije posmrtnih ostataka poginulih.

Tri mjeseca nakon velikog vodenog udara izazvanog potresom na području jugoistočne Azije 26. prosinca 2004., na Tajlandu je formalno identificirano manje od polovice od 5.395 poginulih.

Među žrtvama je velik broj turista čije ostatke, pod pritiskom obitelji, traže vlade njihovih zemalja od europskih do Novog Zelanda.

Operacije usporava to što što je teško izvući uzorke za DNK analizu iz tijela u raspadnutom stanju i jer je u samoj jednome danu nastao golem broj žrtava.

Agencija France presse javlja da se u Indoneziji, najteže pogođenoj vodenim valom, i sredinom ožujka svakodnevno na desetke mrtvih tijela pronalazilo na sjeveru otoke Sumatre.

Prema novoj privremenoj procjeni u tsunamiju je ubijeno ili nestalo 270.000 osoba u jugoistočnoj Aziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙