FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zakon: Mashadovljeva obitelj ne može pokopati glavnog ruskog terorista

MOSKVA , 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rusko tužiteljstvo u srijeduje izvijestilo da ruski zakon ne dopušta obitelji jučer ubijenogčečenskog borca za neovisnost Aslana Mashadova da pokopa osobu koja sesmatra jednim od glavnih terorista Rusije.
MOSKVA , 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Rusko tužiteljstvo u srijedu je izvijestilo da ruski zakon ne dopušta obitelji jučer ubijenog čečenskog borca za neovisnost Aslana Mashadova da pokopa osobu koja se smatra jednim od glavnih terorista Rusije.

"Zakon koji je na snazi u Rusiji ne dopušta da se posmrtni ostaci ubijenih terorista predaju njihovim bližnjima kako bi ih oni pokopali", rekao je zamjenik glavnog ruskog tužitelja Nikolaj Šhepel.

Procedura identifikacije tijela koje se od utorak navečer nalazi u vojnoj bazi Khankala blizu Groznoga, u sjedištu glavnog stožera ruskih vojnih snaga u Čečeniji, mogla bi potrajati najmanje petnaest dana.

Glasnogovornik glavnog stožera saveznih snaga u sjevernom Kavkazu general Ilija Šabalkin rekao je da "identifikacija kojoj će prisustvovati Mashadovljevi roditelji i osobe koje su ga dobro poznavale ne zahtijeva kompliciranu ekspertizu, jer je tijelo moguće vizualno identificirati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙