FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 8. travnja

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 8. travnja.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 8. travnja.

ZAGREB - Na dan pokopa pape Ivana Pavla II. u zagrebačkoj katedrali bit će slavljena misa zadušnica (u 18 sati), koju će predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco Javier Lozano u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim Josipom Mrzljakom, Vladom Košićem i Valentinom Pozaićem. Diljem Zagrebačke nadbiskupije slavit će se mise zadušnice za Papu u skladu s pozivom koji je okružnicom odredio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Kardinal Bozanić odredio je također da na dan Papina sprovoda, u sat kad će započeti obredi u Rimu, zvone sva zvona u Nadbiskupiji.

ZAGREB - Identifikacija posmrtnih ostataka ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Bit će nazočna potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11 u 10 sati).

ZAGREB - Nezavisni hrvatski seljaci održat će konferenciju za novinare u povodu smjene državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Josipa Bartolčića (pred ulazom u Ministarstvo poljoprivrede u 10 sati).

ZAGREB - Svečana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u povodu 190. godišnjice rođenja i 100. obljetnice smrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera (Palača Akademije, Zrinski trg 11 u 12 sati).

ZAGREB - Zajednica za strane jezike pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) predstavit će hrvatsko izdanje Europske jezične mape za odrasle na pet jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom. Europska jezična mapa dokument je Vijeća Europe, a izradile su je europske ustanove s ciljem usvajanja zajedničkih standarda na svim razinama procesa učenja i testiranja znanja stranog jezika (Vijećnica HGK-a, Rooseveltov trg 2 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙