FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor u UN-u s Louise Arbour o ljudskim pravima

ZAGREB 15. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor razgovarala je u utorak u Ženevi s visokom povjerenicomUN-a za ljudska prava Louise Arbour o zaštiti i promociji ljudskihprava, s posebnim naglaskom na zaštitu žena i djece, priopćeno je izvladina ureda.
ZAGREB 15. ožujka 2005. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je u utorak u Ženevi s visokom povjerenicom UN-a za ljudska prava Louise Arbour o zaštiti i promociji ljudskih prava, s posebnim naglaskom na zaštitu žena i djece, priopćeno je iz vladina ureda.

Kosor, koja se s Arbour sastala u stanci sudjelovanja na 61. zasjedanju Komisije za ljudska prava UN-a u Ženevi, treba u utorak o problemu trgovine ljudima govoriti na sjednici.

Hrvatska je kao tranzitna zemlja protekle godine imala samo 19 slučajeva trgovanja ljudima a od toga se samo u četiri slučaja radilo o državljanima RH, rekla je Kosor u razgovoru s Arbour.

Trgovina ljudima jedan je od najtežih problema današnjice u što sam se uvjerila za nedavnog posjeta Rusiji, kazala je pak Arbour i zaključila da to pitanje zahtijeva maksimalnu suradnju na međunarodnoj razini.

Kosor je povjerenici UN-a zahvalila na podršci njezina Ureda u osnivanju Centra za ljudska prava u Hrvatskoj koji bi nakon ove godine trebao postati potpuno neovisna institucija, piše u priopćenju.

Kosor je sugovornicu upoznala s postignućima hrvatske vlade u zaštiti ljudskih prava. Kazala je da je RH uspostavila institucije pučke pravobraniteljice za djecu, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a uskoro će biti imenovan i omdusman za invalide.

Hrvatska je među rijetkim državama koja ima poseban dan borbe protiv nasilja nad ženama - 22. rujna, kazala je još Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙