FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okončan postupak usuglašavanja granice između Hrvatske i BiH

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Na redovitoj sjednici Međudržavnogdiplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanjegranice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u četvrtak suu Sarajevu verificirana tri dokumenta nužna za ratifikaciju Ugovora ogranici između dviju zemalja, čime je završen višegodišnji postupakusuglašavanja državne granice između Hrvatske i BiH, priopćeno je izhrvatskog ministarstva vanjskih poslova.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Na redovitoj sjednici Međudržavnog diplomatskog povjerenstva za identifikaciju, označavanje i održavanje granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u četvrtak su u Sarajevu verificirana tri dokumenta nužna za ratifikaciju Ugovora o granici između dviju zemalja, čime je završen višegodišnji postupak usuglašavanja državne granice između Hrvatske i BiH, priopćeno je iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

U priopćenju se navodi kako je na sjednici u cijelosti prihvaćeno izvješće o radu Mješovite stručne skupine za dokumentaciju identifikaciju granične crte između dviju zemalja.

"Međudržavno diplomatsko povjerenstvo verificiralo je Opis državne granice na TK-25 od broja TK 001 do broja TK 086 između RH i BiH, elaborat 'Zapisnici o lokalitetima' i dokument 'Podjela državne granice na sektore'", stoji u priopćenju MVP.

Na temelju verificiranih dokumenata, kaže se dalje, stvoreni su uvjeti za upućivanje Ugovora o granici u postupak ratifikacije u parlamentima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čime je završen višegodišnji proces usuglašavanja međusobne državne granice.

U priopćenju se kaže kako je međudržavno diplomatsko povjerenstvo razmatralo i funkcioniranje graničnog prijelaza Neum II - Zaton Doli, pri čemu je dogovoreno da se pristupi gradnji graničnog prijelaza na zajedničkoj lokaciji na teritoriju BiH.

Razmatrajući provođenje Sporazuma između RH i BiH o pograničnom prometu i suradnji, povjerenstvo je utvrdilo potrebu što skorijeg početka rada Stalnog mješovitog povjerenstva za provedbu tog sporazuma, stoji u priopćenju hrvatskog MVP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙