FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadnje pismo kardinala Bozanića papi Ivanu Pavlu II.

ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić uputio je 31. ožujka iz Krakowa s duhovno-studijskog putovanjazagrebačkih svećenika i đakona pozdravno pismo papi Ivanu Pavlu II. ito je bilo zadnje pismo koje je kardinal Bozanić poslao Papi prijenjegove smrti.
ZAGREB, 7. travnja 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. ožujka iz Krakowa s duhovno-studijskog putovanja zagrebačkih svećenika i đakona pozdravno pismo papi Ivanu Pavlu II. i to je bilo zadnje pismo koje je kardinal Bozanić poslao Papi prije njegove smrti.

Pismo je osim kardinala Bozanića i svih 38 sudionika duhovno-studijskog putovanja u Poljsku supotpisao i papin nasljednik na krakowskoj nadbiskupskoj stolici kardinal Franciszek Macharski.

Sadržaj pisma, danas dostavljena iz Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću, prenosimo u cijelosti.

"Sveti Oče,

Potaknuti dubokom i živom zahvalnošću zbog Vašega života i Vašeg bogatog služenja u službi Sveopće Crkve, boravimo u posjetu Vašoj zemlji. Sa mnom su zajedno svećenici Zagrebačke nadbiskupije, koji su zaređeni zadnjih godina, i đakoni. Ukupno nas je četrdesetak. Izabrali smo Poljsku kao odredište našega duhovno-studijskog putovanja, koje predstavlja dio programa trajne formacije za svećenike, odnosno đakonske pastoralne godine.

Danas smo u posjetu Vašoj dragoj nadbiskupiji i s ovoga mjesta, koje je za Vas puno značenja i uspomena, upućujemo Vam najdublje i najsrdačnije pozdrave. Odredišta našega hodočašća su i Częstochowa, Wadowice i Oświecim. Želimo crpiti iz žive i bogate duhovne baštine ove zemlje, koju osjećamo vrlo bliskom i želimo produbiti našu ljubav prema Crkvi.

Srca ispunjena osjećajima iskrene zahvalnosti, molim za Vaš apostolski blagoslov", stoji u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙