FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lozančić pozvao Čovića da ne podnosi ostavku

SARAJEVO,, 15. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Federacije BiHNikola Lozančić otvorenim je pismom pozvao hrvatskog članaPredsjedništva BiH Dragana Čovića da ne podnosi ostavku na tudužnost, priopćio je u utorak Lozančićev ured.
SARAJEVO,, 15. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Federacije BiH Nikola Lozančić otvorenim je pismom pozvao hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da ne podnosi ostavku na tu dužnost, priopćio je u utorak Lozančićev ured.

Lozančićev poziv uslijedio je nakon što je britanski veleposlanik u BiH Jan Cliff više puta ponovio da bi Čović trebao podnijeti ostavku na dužnost člana Predsjedništva BiH jer ga nedavna optužnica tereti za zloporabu položaja, odnosno pomaganje Mesnoj industriji Lijanović iz Širokog Brijega pri izbjegavanju plaćanja carina u vrijeme dok je bio federalni ministar financija.

Lozančić je u pismu ocijenio da se "BiH nalazi u položaju kolonijalnog protektorata u kojem neki od veleposlanika akreditiranih u BiH žele upravljati tom zemljom". Lozančić je pozvao Čovića da umjesto odstupanja s dužnosti člana Predsjedništva BiH, utječe na pojačani angažman svih institucija u BiH u provedbi reformi i očuvanju stabilnosti i ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙