FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska Crkva protiv nacrta zakona o istospolnim brakovima

VARŠAVA, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Poljska Katolička crkva pozvalaje u utorak zastupnike u Sejmu (donjem domu parlamenta) da odbacenacrt zakona kojim se priznaju istospolni brakovi, u pismu koje susupotpisali predstavnici drugih kršćanskih Crkava u Poljskoj.
VARŠAVA, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Poljska Katolička crkva pozvala je u utorak zastupnike u Sejmu (donjem domu parlamenta) da odbace nacrt zakona kojim se priznaju istospolni brakovi, u pismu koje su supotpisali predstavnici drugih kršćanskih Crkava u Poljskoj.

Prijedlog koji je u prosincu odobrio Senat predviđa mogućnost da istospolni parovi mogu potvrditi vezu u matičnom uredu, kako bi mogli zaključiti ugovor o zajedničkom vlasništvu i o nasljedstvu.

"Pozivamo zastupnike da prestanu raditi na tom nacrtu zakona" koji "dovodi u pitanje same temelje društvenog života", izjavili su crkveni dostojanstvenici okupljeni na poljskom ekumenskom susretu.

Da bi stupio na snagu, nacrt koji je predložila senatorica iz ljevice (SLD, bivši komunisti) treba još odobriti donji dom i potpisati predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙