FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: Ispraćen prvi autobus na liniji Srinagar-Muzaffarabad

SRINAGAR, 7. travnja 2005. (Hina/dpa) - Indijski premijer ManmohanSingh u četvrtak je ispratio prvi autobus u povijesti koji će od danasvoziti na liniji između Srinagara, glavnoga grada indijske državeJammu i Kašmir i Muzaffarabada u dijelu Kašmira pod upravomPakistana.
SRINAGAR, 7. travnja 2005. (Hina/dpa) - Indijski premijer Manmohan Singh u četvrtak je ispratio prvi autobus u povijesti koji će od danas voziti na liniji između Srinagara, glavnoga grada indijske države Jammu i Kašmir i Muzaffarabada u dijelu Kašmira pod upravom Pakistana.

Dvadeset i jedna hrabra osoba, kako prenose agencije, muškarci i žene, dvama će autobusima iz Srinagara otputovati u pakistanski dio Kašmira gdje će se nakon više od pola stoljeća sastati sa članovima obitelji koji žive ondje, a istodobno će i Muzaffarabada u suprotnom smjeru krenuti sličan autobus s putnicima.

Svi će se putnici iskrcati na mostu smještenom na kontrolnoj liniji koja dijeli Kašmir, a zatim će preko njega prijeći pješice, da bi se ponovno ukrcali u autobuse i nastavili putovanje prema različitim odredištima.

Nekoliko stotina stanovnika Kašmira okupilo se na stadionu u Srinagaru kako bi prisustvovalo povijesnom trenutku nabijenom emocijama za sve njih, izvješćuju agencije. Premijer Singh je uspostavljanje ove autobusne linije nazvao prvim malim korakom na putu prema miru i prosperitetu za Jammu i Kašmir, Indiju, Pakistan i cijelu regiju.

Autobusna linija Srinagar-Muzaffarabad je test izgradnje povjerenja između dviju nuklearnih sila i dviju susjednih zemalja. Linija je simbolično nazvana "Karavana mira".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙