FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf 17. travnja u posjetu Indiji

NEW DELHI, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik PervezMusharraf 17. travnja će prvi put u posljednje četiri godine posjetitiIndiju, gdje će nazočiti utakmici kriketa između ekipa Pakistana iIndije, te će se sastati s indijskim premijerom Manmohanom Singhom,izvijestio je u srijedu glasnogovornik indijske vlade Sanjaya Baru.
NEW DELHI, 16. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf 17. travnja će prvi put u posljednje četiri godine posjetiti Indiju, gdje će nazočiti utakmici kriketa između ekipa Pakistana i Indije, te će se sastati s indijskim premijerom Manmohanom Singhom, izvijestio je u srijedu glasnogovornik indijske vlade Sanjaya Baru.

Posljednji put Musharraf je Indiju posjetio u srpnju 2001., tijekom bilateralnog summita u Agri blizu Delhija koji je završio neuspješno.

Pakistanski i indijski čelnici sastali su se u više navrata u posljednjih godinu dana, u Pakistanu i na marginama sastanaka pri UN-u u New Yorku. Početkom 2004. Indijci i Pakistanci dogovorili su se oko pokretanja "globalnog dijaloga" čiji je cilj pokušati riješiti međusobne nesuglasice, najprije one koje se odnose na sukob u Kašmiru.

General Musharraf ovaj će put u Indiju doputovati na poziv indijskog premijera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙