FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf poziva Indiju i Pakistan da zaborave prošlost

ISLAMABAD, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Pakistanski predsjednik PervezMusharraf pozvao je u srijedu Pakistan i Indiju da zaborave napetu igorku prošlost i okrenu se miru rješavanjem svih otvorenih pitanjakoja opterećuju njihove odnose, uključujući Kašmir.
ISLAMABAD, 23. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf pozvao je u srijedu Pakistan i Indiju da zaborave napetu i gorku prošlost i okrenu se miru rješavanjem svih otvorenih pitanja koja opterećuju njihove odnose, uključujući Kašmir.

"Obje zemlje morat će pokazati iskrenost, hrabrost i fleksibilnost kako bi pronašle rješenje za sve međusobne probleme, uključujući Kašmir", rekao je Musharraf pred vojnom paradom organiziranom u povodu 65. godišnjice Dana Pakistana kojoj je kao počasni gost nazočio i afganistanski predsjednik Hamid Karzai.

Musharraf je naglasio također da Pakistan želi mirno rješenje spora oko Kašmira koji je glavni kamen spoticanja u odnosima s Indijom u posljednjih pedeset godina. Dvije zemlje zbog tog su područja vodile i dva od tri međusobna rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙