FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka državna tajnica sljedećeg tjedna na azijskoj turneji

WASHINGTON,9. ožujka(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Riceposjetit će sljedećeg tjedna južnu i istočnu Aziju gdje će razgovaratio nastavku pregovora o nuklearnim ambicijama Sjeverne Koreje te opotpori razvoju demokracije u Iraku i Afganistanu.
WASHINGTON,9. ožujka(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će sljedećeg tjedna južnu i istočnu Aziju gdje će razgovarati o nastavku pregovora o nuklearnim ambicijama Sjeverne Koreje te o potpori razvoju demokracije u Iraku i Afganistanu.

Rice će od 14-21. ožujka posjetiti Indiju, Pakistan, Afganistan te Japan, Južnu Koreju i Kinu, najavio je u srijedu State Department.

"U južnoj Aziji državna tajnica će istaknuti pozitivan zamah u regiji, uključujući naše preporođene odnose s Indijom, našu neprekidnu predanost obnovi Afganistana i naš dugoročni angažman s Pakistanom", rekao je glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

"Tijekom posjeta istočnoazijskim zemljama ona će razgovarati o našoj globalnoj i regionalnoj suradnji, poput akcija koje zajednički poduzimamo u potpori demokraciji u Iraku i Afganistanu", rekao je Boucher.

Rice će s partnerima također razmotriti diplomatske napore za održavanje sljedećeg kruga šesterostranih razgovora o programu nuklearnog oružja Sjeverne Koreje, rekao je Boucher.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙