FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati
ZAGREB, 9. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati

JERUZALEM

Sve palestinske frakcije dogovorile su se da će obustaviti napade na ciljeve unutar Izraela kako bi se omogućili pregovori sa židovskom državom, izjavio je u srijedu palestinski savjetnik za nacionalnu sigurnost Jibril Rajoub.

"Postoji dogovor među Palestincima: nema više napada protiv Izraela unutar Zelene linije (crte koja razdvaja Izrael od okupiranih područja)", rekao je on za izraelski radio.

"Mogu obećati svima da su napadi unutar Zelene linije dio prošlosti", dodao je Rajoub.

BAGDAD

Najmanje jedna osoba je poginula kada se u srijedu rano ujutro bombaš samoubojica raznio u kamionu za smeće nedaleko hotela u središtu Bagdada koji koriste iračka policija i njeni strani instruktori, izvijestila je policija.

Nedaleko eksplozije, u kojoj je ranjeno barem šest osoba i uništeno 20-ak automobila, nalazi se i zgrada Ministarstva agrikulture.

Nekoliko minuta prije i nakon eksplozije na mjestu događaja zabilježeni su i pucnjevi. Američke postrojbe potom su zatvorile područje, gdje medicinsko osoblje zbrinjava ozlijeđene, a grupe ljudi unose ranjenike u hotel.

CHTAURA

Nekoliko kamiona sa sirijskim vojnicima i vojnom opremom uočeno je rano u srijedu kako se kreću prema sirijskoj granici i dolini Bekaa.

Libanonski vojni izvori prenose da je konvoj od tri autobusa puna sirijskih vojnika preko noći prešao sirijsko-libanonsku granicu. U međuvremenu je djelomično ispražnjena postaja sirijske vojske u planinama Hammana i Falougha oko Beiruta.

Sirijski predsjednik Bašar al Assad objavio je prošloga tjedna da će se postrojbe premjestiti iz područja oko Beiruta prema dolini Bekaa i sirijskoj granici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙