FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush poziva na neširenje židovskih naselja

WASHINGTON,6. travnja 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushrekao je u utorak kako je američko stajalište da ne bi trebalo bitiširenja židovskih naselja na Palestinskim teritorijima kako predviđa ibliskoistočni mirovni plan "putokazi" kojeg podržavaju SjedinjeneDržave .
WASHINGTON,6. travnja 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush rekao je u utorak kako je američko stajalište da ne bi trebalo biti širenja židovskih naselja na Palestinskim teritorijima kako predviđa i bliskoistočni mirovni plan "putokazi" kojeg podržavaju Sjedinjene Države .

"Naše stajalište je vrlo jasno da su putokazi važni, a putokazi traže neširenje naselja", rekao je Bush novinarima odgovarajući na pitanje o planovima Izraela da proširi veliko naselje Maale Adumim na Zapadnoj obali, u blizini Jeruzalema.

Bush će se u idući ponedjeljak na svom ranču u Crawfordu u Teksasu susresti s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i očekuje se da će širenje naselja biti važna tema njihova razgovora.

"Veselim se susretu s premijerom u Crawfordu kako bi nastavili raditi sa stranama na unapređenju mira", rekao je Bush nakon sjednice američke vlade.

Palestinci strahuju da bi ih širenje naselja Male Adumim moglo odvojiti od istočnog dijela Jeruzalema koji žele za glavni grad svoje buduće države koju predviđa bliskoistočni mirovni plan.

Palestinski čelnici upozorili su da bi projekt mogao poremetiti mirovni proces s Izraelom.

"Optimist sam da možemo postići mir u Svetoj zemlji. Optimist sam jer čvrsto vjerujem da Ariel Sharon želi imati miroljubivog partnera, želi demokraciju na Palestinskim teritorijima, i vjerujem da (palestinski) predsjednik (Mahmud) Abbas želi istu stvar", rekao je Bush.

"Treba obaviti još mnogo teškog rada, ali napredujemo", ocijenio je američki predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙