FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravilnik o dodjeli besplatnih udžbenika

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Pravo na dodjelu besplatnih udžbenikaostvaruju djeca smrtno stradala, zatočena ili nestala braniteljaDomovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalidi, djeca tih invalida tehrvatski branitelji iz Domovinskog rata, stoji u Pravilniku o dodjelibesplatnih udžbenika, koji je u "Narodnim novinama" 4. travnjaobjavilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Pravo na dodjelu besplatnih udžbenika ostvaruju djeca smrtno stradala, zatočena ili nestala branitelja Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalidi, djeca tih invalida te hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, stoji u Pravilniku o dodjeli besplatnih udžbenika, koji je u "Narodnim novinama" 4. travnja objavilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Pod besplatnim udžbenicima podrazumijevaju se obvezni udžbenici za redovito i izvanredno školovanje na visokim učilištima te u osnovnim i srednjim školama prema katalogu odobrenih udžbenika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Zahtjev se za učenike podnosi od 15. lipnja do 1. studenog, a za studente od 1. siječnja do 30. travnja tekuće akademske godine. Zahtjev se dostavlja uredu državne uprave u jedinici područne samouprave, odnosno upravnom tijelu grada Zagreba.

Korisnici tog prava koji pohađaju osnovnu i srednju školu pravo na besplatne udžbenike ostvaruju u obliku novčane naknade u visini prosječne cijene kompleta obveznih udžbenika za svaki razred, odnosno za sve srednje škole.

Studenti pravo na te udžbenike ostvaruju u obliku novčane naknade u visini prosječne cijene koštanja kompleta obaveznih udžbenika jedinstvene za sve razrede i sve srednje škole uvećane za 20 posto.

Pravo na besplatne udžbenike korisnici mogu ostvariti ako im redoviti mjesečni prihodi po članu kućanstva ne prelaze dvostruk iznos cenzusa redovitih novčanih prihoda. Djeca smrtno stradala, zatočena ili nestala hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata koja nemaju ni drugog roditelja ostvaruju pravo na besplatne udžbenike bez obzira na redovite mjesečne prihode po članu kućanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙