FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija Buzećana predana državnom tajniku Šetiću

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge Buzet - zdravigrad i Odbora za podizanje kvalitete života u Buzetu predali su danasu Zagrebu državnom tajniku za osnovno obrazovanje Neviu Šetićupeticiju "Za našu školu".
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Predstavnici Udruge Buzet - zdravi grad i Odbora za podizanje kvalitete života u Buzetu predali su danas u Zagrebu državnom tajniku za osnovno obrazovanje Neviu Šetiću peticiju "Za našu školu".

U peticiji koju je tijekom ožujka potpisalo 1078 građana Buzeta traže se besplatni udžbenici za učenike osnovne škole te uvođenje fakultativne nastave informatike kao i radnog mjesta defektologa-logopeda.

Predsjednica Odbora Jadranka Katarinčić-Škrlj upozorila je da je Gradu ostalo oko 120 tisuća kuna nakon što je Ministarstvo od njega preuzelo financiranje troškova dva nastavnika talijanskog jezika.

Stoga je Odbor zatražio da se ti novci usmjere za nastavu informatike za koju postoji oprema koja se ne koristi, i za radno mjesto defektologa-logopeda.

Od ove školske godine usluge logopeda ne pružaju se više preko zdravstvenih ustanova pa Odbor predlaže da se to ostvari u okviru školske ustanove, kazala je.

Državni tajnik Šetić podržao je njihov zahtjev i izrazio uvjerenje da će lokalna samouprava prepoznati važnost tog projekta za kvalitetu nastave i s obzirom na činjenicu da ju je podržao veliki broj ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙