FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj 2.130 polaznika ECDL programa

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je u zadnjih 18 mjesecibilo 2.130 polaznika ECDL (Europska računalna diploma) programa, odkojih je već 975 diplomiralo, kazano je na današnjoj svečanostipodjele prvih ECDL Expert certifikata u Hrvatskoj koju je organiziraoHrvatski informatički zbor (HIZ).
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - U Hrvatskoj je u zadnjih 18 mjeseci bilo 2.130 polaznika ECDL (Europska računalna diploma) programa, od kojih je već 975 diplomiralo, kazano je na današnjoj svečanosti podjele prvih ECDL Expert certifikata u Hrvatskoj koju je organizirao Hrvatski informatički zbor (HIZ).

Certifikate su danas dobile 32 osobe iz više informatičkih tvrtki.

Nacionalni koordinator za ECDL u HIZ-u Marijan Frković pojasnio je da je ECDL diploma, kojom se dokazuje informatička pismenost i znanje rada na računalu, a da je ECDL Expert certifikat najveći stupanj u ECDL programima koji se može dostići. Podsjetio je da je HIZ ugovor sa ECDL Fondacijom iz Dublina potpisao u rujnu 2003. čime su postali ovlašteni za Hrvatsku u obavljanju ECDL programa priznatih u EU.

U Hrvatskoj trenutno djeluje 24 testna centra, kazao je Frković, dodajući da sve više velikih domaćih tvtrki pokazuje zanimanje da svoje zaposlenike obrazuje kroz te programe. Naglasio je tako da je Ina zaintresirana obrazovati 3.000 zaposlenika, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta oko tisuću profesora u osnovnim i srednjim školama, te državne zaposlenike, a FINA oko 3.000 zaposlenika, dok je Grad Zagreb dosad financirao pohađanje programa za 600 nezaposlenih osoba.

Planovi za ovu godinu HIZ-a su smanjiti cijene licenci i produžavanja ugovora za ECDL programe, a tu mogućnost vide u tome da tvrtke koje provode ECDL programe ne bi plaćale licencu, već bi se obvezale kupiti određen broj indeksa.

Najavio je da bi u travnju trebali izdati i prvi ECDL udžbenik, a u svibnju bi pustili u rad prvi automatizirani centar za testiranje.

U prošlom mjesecu su počeli sa lokalizacijom osnovnih programa za prvi i drugi stupanj ECDL-a, a također su unificirali sve diplome i certifikate koje izdaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙