FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U tri gradske tvrtke ista revizijska tvrtka daje i savjetodavne usluge

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Skupština trgovačkih društva uvlasništvu Grada Zagreba danas je na sjednici odlučila zatražitimišljenje Ministarstva financija je li postojao sukob interesa utrgovačkim društvima Jarun, Gradska plinara i GSKG gdje je istarevizijska tvrtka, za njih obavljala i savjetodavne usluge.
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Skupština trgovačkih društva u vlasništvu Grada Zagreba danas je na sjednici odlučila zatražiti mišljenje Ministarstva financija je li postojao sukob interesa u trgovačkim društvima Jarun, Gradska plinara i GSKG gdje je ista revizijska tvrtka, za njih obavljala i savjetodavne usluge.

Također je zaključeno da takve ugovore gradska trgovačka društva trebaju raskinuti kao i da ih ubuduće ne mogu sklapati, izvijestio je danas nakon sjednice Ladislav Prežigalo, predsjednik Skupštine u trgovačkim društvima.

Za donacije i sponzorstava u 2004. gradska trgovačka društva izdvojila su 7,1 milijun kuna, a na današnjoj sjednici su izdvojili 811 milijuna kuna od čega su najviše donirali trgovačko društvo ZGOS 200.000 kuna za Sportske igre mladih u Splitu i Autobusni kolodvor i GSKG ukupno 150.000 kuna za Karamelićanski samostan iz Sombora.

Skupština trgovačkog društva "Zagrebfilm" danas je na zasebnoj sjednici prihvatila plan poslovanja tog društva za 2005. čime je zaokruženo donošenje planova poslovanja za sva 23 trgovačka društva.

Ukupni prihod "Zagrebfilma" predviđa se u iznosu od 8,8 milijuna kuna, a bit će smanjen broj djelatnika za 11 koji će biti raspoređeni u druga društva ili otpušteni uz otpremnine. Planira se dovršenje započetih projekata i proizvodnja devet novih animiranih filmova, jednog eksperimentalnog i jednog dokumentarnog filma. U planu su i tri nova projekta: remek djela Zagrebfilma u svakom domu na DVD-u i redizajniranu seriju profesor Baltazar na slikovnici, kompjutorskoj igri i DVD-u, zatim DVD u nastavi hrvatskog jezika i CD i DVD kao prilog udžbeniku.

I Zagrebačka veletržnica zbrinut će višak od 16 radnika uz otpremnine pozajmicom od 2,8 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Povodom 40. godišnjice osnivanja društva Zagrebparking radnicima i umirovljenicima bit će isplaćeno po tisuću kuna, a svi građani imat će besplatno parkiranje na 31. ožujka.

Prežigalo je dodao i da ta vijest ne bi bila shvaćena ozbiljno da su je odlučili provesti na pravi dan Zagrebparkinga, 1. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙