FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optima Telekom podignuo nacionalnu mrežu

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Pružatelj usluga fiksne telefonijeOptima Telekom početkom ovog tjedna osposobio je svoju nacionalnumrežu, čime će omogućiti da cjelokupni telefonski promet ide povlastitoj telefonskoj mreži neovisno o infrastrukturi T-HT-a,izvijestili danas su iz Optima Telekoma.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Pružatelj usluga fiksne telefonije Optima Telekom početkom ovog tjedna osposobio je svoju nacionalnu mrežu, čime će omogućiti da cjelokupni telefonski promet ide po vlastitoj telefonskoj mreži neovisno o infrastrukturi T-HT-a, izvijestili danas su iz Optima Telekoma.

Time pokazuju spremnost da odmah po završetku interkonekcijskih testiranja koja su u tijeku, mogu početi pružati javnu govornu uslugu rezidencijalnim i poslovnim korisnicima koji će moći ostvarivati pozive prema mobilnoj, fiksnoj i međunarodnoj mreži.

Predsjednik uprave tvrtke Roland Žuvanić kazao je da početak komercijalnog rada očekuju krajem travnja, te da su prvi ugovori s korisnicima pred potpisom.

Dodao je će se završetkom interkonekcijskih testova i puštanjem u rad njihove nacionalne mreže omogućit spajanje i prvih korisnika.

Žuvanić je napomenuo da im ta mreža daje mogućnost da budu u potpunosti neovisan nacionalni operator, jer je njihova nacionalna mreža neovisna od T-HT-ove infrastrukture, pa tako svaki poziv preko te mreže dolazi do krajnjeg korisnika.

Optima Telekom do sada je investirala 165 milijuna kuna, a do kraja godine planira ulaganja od 75 milijuna kuna. Trenutno imaju zaposleno 80 ljudi, a do kraja godine planiraju otvoriti ukupno oko 300 radnih mjesta uz kontinuiranu stopu rasta u narednim godinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙