FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT Grupa lani ostvarila dobitak od 1,92 milijarde kuna

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Konsolidirani prihodi T-HT Grupe u2004. godini iznosili su više od 8,11 milijardi kuna, dok je dobitakpremašio iznos od 1,92 milijarde kuna, izvijestili su iz T-Hrvatskogtelekoma, čiji je Nadzorni odbor na današnjoj sjednici usvojioposlovne rezultate kompanije za prošlu godinu.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Konsolidirani prihodi T-HT Grupe u 2004. godini iznosili su više od 8,11 milijardi kuna, dok je dobitak premašio iznos od 1,92 milijarde kuna, izvijestili su iz T-Hrvatskog telekoma, čiji je Nadzorni odbor na današnjoj sjednici usvojio poslovne rezultate kompanije za prošlu godinu.

Za rast prihoda Grupe, ističe se, najvećim su dijelom zaslužne pokretne komunikacije te, u manjoj mjeri, podatkovne i internetske usluge, a kombinirano, ovi tržišni segmenti sada čine 42,6 posto ukupnog prihoda Grupe.

Rast konsolidiranih prihoda Grupe od pokretnih komunikacija od 17,9 posto u odnosu na 2003, na 2,90 milijardi kuna u 2004., ujedno je i najveći relativni rast konsolidiranih prihoda unutar Grupe T-HT.

Prihodi Hrvatskih telekomunikacija (HT) lani su iznosili 5,56 milijardi kuna, a dobitak je bio 1,71 milijarda kuna. Smanjenje prihoda u usporedbi sa 2003. godinom uzrokovano je prvenstveno nešto manjim prihodima od fiksne telefonije, a porast dobitka HT-a rezultat je značajnog smanjenja ukupnih troškova poslovanja, te uplate značajnog iznosa dividendi od T-Mobilea, tvrtke u 100 postotnom vlasništvu HT-a.

Grupa je na dan 31. prosinca 2004. godine imala 8.862 zaposlenika, uključujući i 577 zaposlenika čiji je status prestao 1. siječnja 2005. godine.

Iz kompanije podsjećaju da je prošla godina bila posljednja u kojoj T-HT posluje kao jedini operator na tržištu nepokretne telefonije.

Poslovne i financijske rezultate u 2004. ocjenjuju vrlo dobrima, a pripreme za sve žešću tržišnu utakmicu zadovoljavajućima.

U 2004. godini, ističe se, poslovanje je bilo uspješno te su ostvareni dobri financijski rezultati i za Grupu T-HT kao i za Hrvatske telekomunikacije i T-Mobile Hrvatska.

Kako je objavljeno, članovi Nadzornog odbora usvojili su i predložene izmjene u organizaciji tvrtke, s ciljem bolje pripreme za potpunu liberalizaciju tržišta. Tako je Ivana Šoljan, dosadašnja članica Uprave i glavna operativna direktorica za on-line, imenovana glavnom izvršnom direktoricom za T-Com. Ovim imenovanjem Ivana Šoljan preuzima mjesto člana Uprave odgovornog za poslovanje T-Hrvatskog Telekoma u poslovnim segmentima fiksne telefonije i interneta.

Nakon dvije godine uspješnog rada u T-Hrvatskom Telekomu Werner Hohenadel pozvan je iz središnjice DT AG-a na novu funkciju u Deutsche Telekomu. Temeljem odluke Nadzornog odbora, Hohenadel će prestati obavljati funkciju člana Uprave Hrvatskih telekomunikacija d.d. i glavnog operativnog financijskog direktora tvrtke od 1. svibnja 2005. godine.

Katharina Hollender imenovana je članicom Uprave T-Hrvatskog Telekoma i glavnom operativnom financijskom direktoricom.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙