FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija do sada primila 9 zahtjeva za fiksnu telefoniju

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacijeu zadnjih je mjesec dana zaprimila ukupno devet zahtjeva za izdavanjedozvola za obavljanje djelatnosti fiksne telefonije, o kojima će, kakose danas doznaje iz Agencije, njeno Vijeće odluku donijeti u zakonskomroku i nakon što ih razmotre stručne službe.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije u zadnjih je mjesec dana zaprimila ukupno devet zahtjeva za izdavanje dozvola za obavljanje djelatnosti fiksne telefonije, o kojima će, kako se danas doznaje iz Agencije, njeno Vijeće odluku donijeti u zakonskom roku i nakon što ih razmotre stručne službe.

Te su zahtjeve Agenciji, kako napominje njena glasnogovornica Ana Škugor, predale zagrebačke tvrtke Iskoninternet, Vodatel, GlobalNet, Amis telekom i Nexcom, riječka tvrtka Studio Fenice, VM Telekom iz Samobora te Voicecom, koja je registrirana u Zagrebu, i iza koje stoji švicarski kapital.

Zahtjev je predala i tvrtka Divan, poznata iz jeseni 2002., kada joj je bivše Vijeće za telekomunikacije dalo, a kasnije tadašnje resorno ministarstvo ukinulo dozvolu za fiksnu telefoniju.

Takvu "navalu" zahtjeva tvrtki za dozvole za fiksnu telefoniju u zadnjih mjesec dana iz Agencije tumače sniženjem naknade za te dozvole na 20 tisuća kuna, što je definirano u novom Pravilniku o naknadama za koncesije i dozvole kojega je resorno ministarstvo objavilo u veljači ove godine.

U Agenciji sve te zahtjeve, dodaje Škugor, već razmatraju, a Vijeće Agencije će dozvolu izdati onima koji su zadovoljili uvjete propisane Pravilnikom o koncesijama i dozvolama za obavljanje telekomunikacijskih usluga.

Zakonski rok za izdavanjem dozvole je 60 dana od zaprimanja kompletne dokumentacije, a ne, kako pojašnjava, od dana zaprimanja zahtjeva.

U Agenciji ne isključuju mogućnost da tih zahtjeva bude još, budući obavljanje djelatnosti fiksne telefonije nije ograničeno prirodnim resursima, kao primjerice djelatnost mobilne telefonije.

U vezi svojeg zanimanja za fiksnu telefoniju danas se priopćenjem oglasila tvrtka GlobalNet, navodeći da su zahtjev Agenciji predali 3. ožujka zbog želje da ulaskom na tržište pružanja javne govorne usluge u nepokretnoj mreži upotpune paletu svojih telekom usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙