FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija dala dozvolu Iskonu za fiksnu telefoniju

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacijedodijelila je zagrebačkoj tvrtki Iskon Internet dozvolu za djelatnostfiksne telefonije, objavili su danas iz Agencije i IskonInterneta.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije dodijelila je zagrebačkoj tvrtki Iskon Internet dozvolu za djelatnost fiksne telefonije, objavili su danas iz Agencije i IskonInterneta.

Sjednica Vijeća Agencije održana je sinoć, obavijest o dodjeli dozvole objavljena je na internet stranicama Agencije, u kojoj se danas nije moglo doznati je li Vijeće raspravljalo i o drugih osam zahtjeva za dozvole u fiksnoj telefoniji, koje su zaprimili u zadnjih mjesec dana nakon što je naknada za tu uslugu snižena na 20 tisuća kuna.

IskonInternet u svom priopćenju naglašava da im je Vijeće Agencije dozvolu, punog naziva za "obavljanje javne govorne usluge u nepokretnoj telekomunikacijskoj mreži bez uporabe radiofrekvencijskog spektra", dodijelilo za nacionalnu razinu i na razdoblje od 30 godina.

Po dobivanju dozvole tvrtka ima rok od godinu dana za početak rada u fiksnoj telefoniji, pri čemu su iz Iskona naglasili da bi prve usluge mogli ponuditi već u ljeto ove godine.

U obavijesti Agencije na njihovom webu stoji i da je tvrtka Iskon zadovoljila sve zakonom propisane uvjete za dobivanje te dozvole, kao i da su već uplatili naknadu od 20 tisuća kuna.

IskonInternet je privatni davatelj telekom i internet usluga koje danas koristi više od sedam tisuća tvrtki te 100 tisuća privatnih korisnika. Na hrvatskom tržištu djeluju sedam godina, imaju oko 140 zaposlenih te mrežnu infrastrukturu zasnovanu na najnovijim tehnologijama sa centralnim čvorom u Zagrebu, 14 mrežnih čvorova diljem Hrvatske i međunarodnim čvorom u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙