FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13,30 sati

ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13,30sati:
ZAGREB, 5. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 13,30 sati:

ZAGREB - Prve utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka i Kupa UEFA koje će se igrati ovoga tjedna započet će minutom šutnje u počast preminulom papi Ivanu Pavlu II., odlučilo je vodstvo Europskog nogometnog saveza (UEFA). "Papa Ivan Pavao II bio je svjetski vođa i veliki zagovornik mira. Njegovi napori u očuvanju mira zaslužili su poštovanje svih ljudi na svijetu, bez obzira bili oni religiozni ili ne. Kako je Papina smrt veliki gubitak za mnoge, red je da mu i mi odamo počast", rekao je glavni tajnik UEFA-e Lars-Christer Olsson.

ZAGREB - Trostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić moći će za tri tjedna ponovno trenirati punim intenzitetom, potvrđeno je nakon današnjeg pregleda u zagrebačkoj bolnici na Šalati. "Pregled je obavio dr. Miroslav Hašpl i utvrđeno je da se radi o manjem napuknuću mišića kvadricepsa desne noge. Pred Janicom je sedam dana rehabilitacije, a očekuje se da će punim intenzitetom moći trenirati za tri tjedna", izjavio je za Hinu glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller. Janica Kostelić je proteklih dana trenirala u Innerkremsu. No, jučer je zbog bolova u desnoj nozi prekinula trening, te je otišla na pregled u Jesenice, gdje i postavljena prva dijagnoza o napuknuću mišića kvadricepsa desne noge. Ta je dijagnoza potvrđena današnjim pregledom u bolnici na Šalati.

AMELIA ISLAND - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić izgubila je u 1. kolu 585.000 dolara vrijednog WTA turnira u Amelia Islandu od Grkinje Eleni Daniilidou sa 4-6, 4-6.

BERN - Švicarski skijaški savez imenovao je 37-godišnjeg Osija Inglina glavnim trenerom ženske alpske reprezentacije. Inglin je dosad bio trener mlađih kategorija u švicarskoj reprezentaciji. Na mjestu glavnog trenera naslijedio je bivšu pobjednicu Svjetskog kupa i dvostruku olimpijsku prvakinju Marie-Theres Nadig, koja je prošlog mjeseca dobila otkaz nakon razočaravajuće sezone. Prošla je sezona bila najgora za švicarsko alpsko skijanje od 1966. godine. Po prvi puta niti jedan švicarski skijaš ili skijašica nisu ubilježili niti jednu pobjedu u Svjetskom kupu. Štoviše, skijašice niti jednom nisu bile među prve tri u utrkama Svjetskog kupa.

ST LOUIS - Košarkaši North Caroline novi su sveučilišni prvaci SAD-a. U finalu u St. Louisu pobijedili su Illinois 75-70. Bila je to izjednačena utakmica, kakva se i očekivala od najbolje rangiranih momčadi. Odluka je pala u posljednje dvije i pol minute. Tada je rezultat bio poravnat 70-70. No, do kraja susreta igrači Illinoisa, koji su se nadali svom prvom naslovu, nisu ubacili niti koša. Najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Sean May sa 26 koševa. Raymond Felton dodao je 17, a Rashad McCants 14 poena. Momčad Illinoisa predvodio je Luther Head sa 21 poenom. Deron Williams ubacio je 17, a Dee Brown 12 koševa. Ovo je četvrti naslov za North Carolinu, a prvi nakon 1993. godine.

SEATTLE - Peterostruki All-Star košarkaš Shawn Kemp uhićen je u predgrađu Seattlea zbog posjedovanja droge. Policija navodi kako su njihovi djelatnici uočili dva sumnjiva muškarca kako sjede u automobilu. Zamolili su ih da izađu iz vozila i pritom su osjetili miris marihuane. Pretragom automobila pronašli su 60 grama marihuane, manju količinu kokaina i poluatomatsku pušku. Provjerom identiteta utvrđeno je da su dvojica sumnjivih muškaraca bili Shawn Kemp i njegov prijatelj. Obojica su uhićeni i u utorak bi se trebali pojaviti na saslušanju. Kemp je i za vrijeme NBA karijere bio na odvikavanju od ovisnosti o drogama. Karijeru je započeo 1989. u Seattle Supersonicsima, gdje je igrao sve do 1997., kada je prešao u Cleveland. Sa Seattleom je 1996. igrao finale NBA lige. U šest utakmica poraženi su od Chicaga. Na kraju karijere 2003. godine igrao je za Portland i Orlando.

INDIANAPOLIS - Najbolji plivač današnjice Amerikanac Michael Phelps na ovogodišnjem SP u Montrealu vjerojatno će nastupiti u osam disciplina, pet pojedinačnih i u tri štafete. Sinoć je na američkim kvalifikacijama u Indianapolisu bio najbrži na 200m mješovito (1:57.44) i 100m slobodno (49.00). Prije toga slavio je na 100m leptir, te 200m i 400m slobodno. Šesterostruki olimpijski pobjednik imao je priliku osigurati nastup u još tri discipline. No, očito je procijenio da bi to bio preveliki napor, te je odustao od nastupa na 200m leđno, 200m leptir i 400m mješovito.

BUKUREŠT - Mircea Sandu podnio je ostavku na mjesto predsjednika Rumunjskog nogometnog saveza (FRF) zbog loših rezultata nekih selekcija, posebice A reprezentacije koja se najvjerojatnije neće plasirati na Svjetsko prvenstvo 2006. godine.Sandu je na čelu FRF-a bio od 1990. godine, a svoju ostavku je pojasnio riječima da "ne može više gledati bijedu rumunjskog nogometa".Sandu je dodao kako on nije jedini krivac za slabe rezultate, ali da su njegov odlazak zahtjevali navijači.Rumunjska je posljednji put na velikom nogometnom natjecanju nastupila 2000. godine na EURU u Belgiji i Nizozemskoj. Potom se nije uspjela plasiraniti na SP 2002. i na EURO 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙