FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 14 sati

ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14 sati:
ZAGREB, 8. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14 sati:

ZAGREB - Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija trebala bi u idućih deset dana dobiti novog izbornika, izjavio je danas za Hinu predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Ante Baković. Potraga za novim izbornikom rezultat je neopozive ostavke Vladimira Brace Jankovića, koji je za današnji "Večernji list" izjavio kako odlazi jer je "shvatio da s igračima koji bi trebali igrati za reprezentaciju više ne može izaći na kraj". "Ako Omrčen kaže da neće igrati za ovu reprezentaciju i ako neki igrači javno govore tko bi mogao, a tko ne igrati za reprezentaciju, onda ja tu nemam što tražiti", kazao je Janković za "Večernji list". Predsjednik Saveza kaže kako mu je Janković nagovijestio ostavku prije desetak dana. "Janković je vrlo emotivna osoba i nije mogao podnijeti da neki igrači govore kako neće igrati za reprezentaciju ako je on izbornik. Sada stručna komisija mora predložiti njegova nasljednika i očekujem da ćemo u idućih deset dana znati tko će voditi reprezentaciju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu", rekao je predsjednik HOS-a Ante Baković. Janković je reprezentaciju preuzeo krajem rujna prošle godine, nakon što je smijenjen dotadašnji izbornik Rade Malević. Hrvatska je pod Malevićevim vodstvom izborila odlazak na EP. No, Malević je zbog sukoba s vodstvom HOS-a morao otići.

ZAGREB/INDIAN WELLS - Hrvatska tenisačica Silvija Talaja prošla je 1. kolo kvalifikacija WTA turnira u američkom Indian Wellsu, koji se igra za nagradni fond od 2,1 milijuna dolara. Talaja je na startu kvalifikacija pobijedila Amerikanku Meilen Tu 7-5, 6-4. Da bi ušla u glavni turnir u sljedećem kolu kvalifikacija mora svladati Caru Black iz Zimbabvea. Protiv tenisačice iz Zimbabvea Talaja je dosad igrala tri puta i ima dvije pobjede. Posljednji puta susrele su se 2002. u kvalifikacijama Scottsdalea, a slavila je Talaja. Glavni turnir počinje u srijedu, a najbolja hrvatska tenisačica Karolina Šprem, koja je 11. nositeljica, slobodna je u 1. kolu.

1. KOLO KVALIFIKACIJA:

Silvija Talaja (HRV) - Meilen Tu (SAD) 7-5, 6-4

NEW YORK - Košarkaši Milwaukee Bucksa, za koje igra Toni Kukoč, poraženi su u uzbudljivoj završnici od Chicaga 85-90. Kukoč je odigrao 22 minute, postigavši 8 koševa (šut 3-5), 3 skoka i 3 asistencije. Najbolji strijelac Bucksa bio je Michael Redd sa 26 koševa, a pobjedničku momčad Bullsa predvodio je Kirk Hinrich sa 17 poena i 8 dodavanja. Miami je kod kuće dobio Philadelphia 76erse 108-100. To im je deseta uzastopna domaća pobjeda, a najzaslužniji za nju su Dwyane Wade, koji je ubacio 32 koša, i Shaquille O'Neal sa 25 poena.

Allen Iverson zabio je 27 koševa za Sixerse.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Miami Heat - Philadelphia 76'ers 108:100

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 90:85

(Kukoč je za 22 minute postigao 8 koševa, 3 skoka i 3 asistencije)

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 113:105

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 111:98

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 102:105

AHLEN - Bivši češki nogometni reprezentativac i donedavni trener praške Sparte František Straka (46) do kraja sezone vodit će njemačkog drugoligaša Ahlen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙