FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. travnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 2. travnja 2005.(Hina) -

ZAGREB - Zbog izostanka glasova zastupnika Samostalne srpske demokratske stranke, parlamentarna većina na jučerašnjem glasovanju nije uspjela osigurati kvalificiranu većinu od 77 zastupnika potrebnu za prihvaćanje Vladina prijedloga zakona o područjima županija, gradova i općina. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da ta stranka Vladino prihvaćanje amandmana, kojim bi se dio općine Bogdanovci s većinskim hrvatskim stanovništvom pripojio Vukovaru, tumači kao izborni inženjering, to jest pokušaj HDZ-a da si u Vukovaru osigura vlast bez SDSS-a. Premijer Ivo Sanader sinoć je rekao da će Vlada na neki način reagirati. "Oni koji podržavaju vladajuću većinu u Hrvatskom saboru očekuju da SDSS i HSLS glasuju za zakone koje Vlada predlaže. Ukoliko je bilo nedostatka u koordinaciji to ćemo još istražiti", rekao je Sanader.

ZAGREB - Vlada će lokalne izbore raspisati najvjerojatnije idućeg četvrtka, 7. travnja, rekao je premijer Ivo Sanader sinoć. On je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao da su ta stranačka tijela potvrdila da će stranačke organizacije na terenu imati punu autonomiju u sastavljanju izbornih lista i kreiranju predizbornih i postizbornih koalicija. Na upit koje bi teme mogle biti ključne u kampanji za lokalne izbore Sanader je rekao da ih je više, a spomenuo je izgradnju prometne infrastrukture. Na pitanje novinara hoće li biti ukinuta odredba o "nula promila", Sanader je rekao da o tome još nije odlučeno, već da se čekaju statistički podaci o tome kako se njezino uvođenje odrazilo na brojnost prometnih nezgoda, na smrtnost, broj ozlijeđenih i veličinu materijalnih šteta u prometu, u usporedbi s prošlom godinom.

ZAGREB/DEŽANOVAC - Prometnica na području općine Končanica koju su jučer blokirali članovi udruge Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) sinoć je ponovno otvorena za promet, dok je kroz središte Dežanovca promet i dalje blokiran. Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su izvijestili da su prometnicu u Končanici odblokirali sami seljaci i da policija nije primijenila silu. Predsjednik udruge Nezavisni hrvatski seljaci Vladimir Novotny rekao je telefonom Hini da je "silom policije Končanica maknuta". "U Dežanovcu se ne mičemo s ceste", rekao je Novotny i dodao da je ta cesta još blokirana s tridesetak traktora.

SPLIT - Upravni sud Republike Hrvatske u upravnom sporu između tvrtke Atrium Spalatum, investitora objekta na Lazarici, i Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja donio je presudu kojom je uvažio žalbu investitora i poništio rješenje o rušenju triju bespravno izgrađenih katova na tom objektu. Presuda je donesena 23. ožujka. Glasnogovornica Ministarstva Kata Gojević u kratkom je priopćenju navela kako Ministarstvo "ima saznanja o donesenim presudama", te da će ih razmotriti. Premda investitor tvrdi kako su time tri posljednja kata Lazarice postala legalna, glasnogovornica Gojević je ustvrdila kako to ne znači da je bespravna gradnja postala legalnom, te da se od rušenja ne odustaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙