FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistanski predsjednik Askar Akajev pristao na ostavku

MOSKVA, 3. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Askar Akajev koji jesredinom ožujka svrgnut u narodnoj pobuni pristao je u nedjelju datiostavku, nakon pregovora s kirgistanskim parlamentarnim izaslanstvomkoje je došlo u Moskvu da se sastane s njim, priopćio je sam Akajev, aprenijela je agencija Interfaks.
MOSKVA, 3. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Askar Akajev koji je sredinom ožujka svrgnut u narodnoj pobuni pristao je u nedjelju dati ostavku, nakon pregovora s kirgistanskim parlamentarnim izaslanstvom koje je došlo u Moskvu da se sastane s njim, priopćio je sam Akajev, a prenijela je agencija Interfaks.

"Predsjednik kirgistanske republike izjavljuje da daje ostavku na svoje dužnosti prije isteka mandata", kazao je Akajev u kirgistanskom veleposlanstvu u Moskvi, čitajući protokol koji je prihvaćen nakon pregovora s izaslanstvom koje je predvodio predsjednik kirgistanskog parlamenta Omurbek Tekebajev.

Predsjednik Akajev dodao je da će se u ponedjeljak održati službena svečanost predaje vlasti.

Prema protokolu, Akajevu se jamči sigurnost i utvrđuje se da parlament mora službeno prihvatiti njegovu ostavku i odrediti nadnevak za održavanje novih predsjedničkih izbora.

Rusija i Kazahstan jamci su tog sporazuma.

Bivši kirgistanski predsjednik kazao je da su pregovori s parlamentarnim izaslanstvom protekli u "konstruktivnom" ozračju obilježenom "međusobnim razumijevanjem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙