FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin osudio način preuzimanja vlasti u Kirgistanu

EREVAN, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putinje u petak osudio "nelegitiman način" na koji je okončana kriza uKirgistanu, kazavši da je spreman prihvatiti u Rusiji svrgnutogkirgistanskog predsjednika Askara Akajeva i izrazivši nadu u"pozitivne odnose" s novom vlasti.
EREVAN, 25. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin je u petak osudio "nelegitiman način" na koji je okončana kriza u Kirgistanu, kazavši da je spreman prihvatiti u Rusiji svrgnutog kirgistanskog predsjednika Askara Akajeva i izrazivši nadu u "pozitivne odnose" s novom vlasti.

"Vrlo je žalosno da je u nekoj republici bivšeg Sovjetskog Saveza sukob riješen na nelegitiman način, ali nadamo se da će se u budućnosti odnosi pozitivno razvijati za dobrobit ruskog i kirgistanskog naroda", rekao je Putin novinarima u Armeniji gdje boravi u službenom posjetu.

"Ako Akajev želi doći u Rusiju mi nećemo biti protiv toga, to je sasvim moguće", dodao je.

Putin je izrazio spremnost za suradnju s oporbom u Kirgistanu.

"Znamo tel ljude (iz oporbe) prilično dobro, a oni su učinili puno kako bi uspostavili dobre odnose između Rusije i Kirgistana", rekao je Putin novinarima. "Sa svoje strane, Rusija će učiniti sve kako bi održala trenutnu razinu odnosa među država i poboljšala odnose između ljudi".

Putim je istaknuo kako razvoj situacije u Kirgistanu "nije iznenadio" Moskvu. "To je rezultat slabosti vlasti i nakupljenih socijalno-ekonomskih problema", rekao je Putin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙