FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush će posjetiti Latviju, Nizozemsku, Rusiju i Gruziju

CRAWFORD, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik GeorgeBush posjetit će u svibnju Latviju, Nizozemsku, Rusiju i Gruziju itako obilježiti 60. godišnjicu završetka Drugoga svjetskog rata teizraziti podršku demokratskim promjenama u bivšim sovjetskimrepublikama, objavila je u četvrtak Bijela kuća.
CRAWFORD, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George Bush posjetit će u svibnju Latviju, Nizozemsku, Rusiju i Gruziju i tako obilježiti 60. godišnjicu završetka Drugoga svjetskog rata te izraziti podršku demokratskim promjenama u bivšim sovjetskim republikama, objavila je u četvrtak Bijela kuća.

Prema priopćenju, putovanje će trajati od 6. do 10. svibnja, a Bush će u latvijskome glavnom gradu Rigi razgovarati s predsjednicima Estonije, Latvije i Litve.

Predstavnici Litve i Estonije, baltičkih zemalja koje kao i Latvija završetak rata povezuju sa sovjetskom okupacijom, odbacili su poziv da dođu u Moskvu na obilježavanje, a latvijska je predsjednica najavila dolazak.

Bush će održati bilateralne razgovore u Nizozemskoj i posjetit će američko groblje u toj zemlji u Margratenu kraj Maastrichta. Zatim će otputovati u Moskvu gdje će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i sudjelovati u svečanom obilježavanju godišnjice završetka Dugoga svjetskog rata.

Svibanjsko će putovanje završiti posjetom Tbilisiju, glavnome gradu Gruzije, gdje će "naglasiti svoju podršku demokraciji, povijesnim reformama i mirnom rješenju krize", objavila je Bijela kuća. Otkad je mirnom revolucijom na vlast u Gruziji došao prozapadnjak Mihail Saakašvili, Bush od Moskve traži da se povuče iz svojih dviju iz sovjetskoga doba preostalih vojnih baza u Gruziji

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙