FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS podupire pregovore s Akajevim

BIŠKEK , 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući OESS-aDimitrij Rupel u četvrtak je u Biškeku izjavio kako podupirepokretanje pregovora što ih predlaže oporba, odnedavno na vlasti uKirgistanu, sa svrgnutim predsjednikom te države Askarom Akajevim,koji se nalazi u izbjeglištvu u Rusiji te da smatra kako biAkajevljevo "isključivanje iz sadašnjeg nestabilnog razdoblja bilovrlo opasno", prenose agencije.
BIŠKEK , 31. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući OESS-a Dimitrij Rupel u četvrtak je u Biškeku izjavio kako podupire pokretanje pregovora što ih predlaže oporba, odnedavno na vlasti u Kirgistanu, sa svrgnutim predsjednikom te države Askarom Akajevim, koji se nalazi u izbjeglištvu u Rusiji te da smatra kako bi Akajevljevo "isključivanje iz sadašnjeg nestabilnog razdoblja bilo vrlo opasno", prenose agencije.

"Izražavam potporu inicijativi o pregovorima s predsjednikom Akajevim koji će se odnositi na njegovu ostavku", rekao je Rupel na konferenciji za novinare održanoj u Biškeku nakon razgovora s dvojicom predstavnika oporbe koja je prošli tjedan preuzela vlast u zemlji Feliksom Kulovim te privremenim predsjednikom i premijerom Kurmanbekom Bakijevim.

Akajev je zemlju napustio 24. ožujka, u trenutku kada su pristaše oporbe zauzimale sjedište vlade i predsjedništva. U utorak je izjavio da bi pod određenim uvjetima i u slučaju da se poštuje zakon, podnio ostavku.

"Isključiti predsjednika Akajeva iz ovoga nestabilnog razdoblja bilo bi vrlo opasno. Mislimo da bi on trebao surađivati s novim vlastima, te da bi ta suradnja trebala biti što kraća i učinkovitija da bi se vrijeme nesigurnosti i frustracija za stanovništvo smanjilo na minimum", objasnio je Rupel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙