FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder za veći uvoz prirodnog plina iz Rusije

BERLIN, 8. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački kancelar GerhardSchroeder pozvao je u utorak Njemačku da poveća uvoz prirodnog plinaiz "pouzdanog partnera" Rusije na konferenciji o energetskojsigurnosti kojoj su bili nazočni čelnici energetskih kompanija.
BERLIN, 8. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder pozvao je u utorak Njemačku da poveća uvoz prirodnog plina iz "pouzdanog partnera" Rusije na konferenciji o energetskoj sigurnosti kojoj su bili nazočni čelnici energetskih kompanija.

Njemačka uvozi 35 posto prirodnog plina iz Rusije, izjavio je Schroeder, dodavši kako će dati podršku potezima njemačkih kompanija poput Wintershalla, koje su započele eksploatirati plin u Sibiru ove jeseni u suradnji s ruskim Gazpromom. U posao s ruskim plinom uključena je i najveća njemačka energetska kompanija E.ON.

"Zaista sam uvjeren da je to partnerstvo na kojem se može graditi", rekao je Schroeder, koji je razvio blisko političko prijateljstvo s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Njemački je kancelar pritom odbacio bojazni u njemačkoj javnosti oko stanja ljudskih prava u Rusiji i Čečeniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙