FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Forza Italije posjetilo Rijeku

RIJEKA ,2. travnja 2005.(Hina) - Izaslanstvo Forza Italije, stranakadesnog centra talijanskog premijera Silvija Belusconija, posjetilo jedanas Rijeku na poziv Talijanske unije, organizacije talijanskemanjine u Hrvatskoj.
RIJEKA ,2. travnja 2005.(Hina) - Izaslanstvo Forza Italije, stranaka desnog centra talijanskog premijera Silvija Belusconija, posjetilo je danas Rijeku na poziv Talijanske unije, organizacije talijanske manjine u Hrvatskoj.

Predsjednik Skupštine Talijanske unije Maurizio Tremul kazao je za Hinu nakon sastanka da je do susreta došlo zbog potrebe talijanske nacionalne manjine da u svojoj djelatnosti ima potporu talijanske države i njenih političkih stranaka. Forza Italia je, naglasio je, jedna od najjačih političkih snaga u Italiji i može pomoći u rješavanja nekih problema manjine, ali i Hrvatske, naročito oko njenog ulaska u EU.

Voditelj talijanskog izaslanstva Renato Brunetta, koji je zastupnik Forza Italije u Europskom parlamentu i Berlusconijev ekonomski savjetnik, rekao je da tijekom posjeta Rijeci i Istri želi sagledati proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji i ulogu talijanske nacionalne manjine u tom procesu. Rekao je da želi provjeriti mogućnost korištenja ekonomskih prilika koje Europa nudi Hrvatskoj kao i u čemu bi Forza Italia mogla pomoći, naglasivši pritom dobre odnose premijera Ive Sanadera i Silvija Berlusconija.

Uz Brunettu, u izaslanstvu Forza Italije bili su senator Giulio Camber i vođa zastupnika Forza Italie u pokrajinskom parlamentu Friuli-Venezia Giulia Isidoro Gottardo.

Domaćini su im, uz Tremula, bili i saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin, te predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Silvano Zilli.

Izaslanstvo Forza Italije sutra će posjetiti Rovinj.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙