FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Stanimirović ponovno izabran za predsjednika SDSS-a

PLITVIČKA JEZERA, 5. ožujka 2005. (Hina) - Izborna skupštinaSamostalne demokratske srpske stranke (SDSS) izabrala je danasVojislava Stanimirovića za predsjednika stranke u još jednomčetverogodišnjem mandatu.
PLITVIČKA JEZERA, 5. ožujka 2005. (Hina) - Izborna skupština Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) izabrala je danas Vojislava Stanimirovića za predsjednika stranke u još jednom četverogodišnjem mandatu.

Na izbornoj skupštini SDSS-a na Plitvičkim jezerima Stanimirovića su jednoglasno izabrala 123 izaslanika. Trojica potpredsjednika stranke izabrana su u dva izborna kruga među pet kandidata.

U prvom je krugu za potpredsjednika potvrđen Milorad Pupovac, a u drugom su krugu izabrani Jovan Ajduković i Milan Horvat.

Govoreći o proteklome četverogodišnjem radu SDSS-a, Stanimirović je ocijenio da SDSS nije izrastao samo u najvažniju stranku srpske scene, nego i ukupne manjinske scene u Hrvatskoj.

U skladu s tim, podsjetio je da je ta stranka počela politički djelovati u hrvatskome Podunavlju, no s vremenom se proširila i na druga područja Hrvatske u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine.

"Ispod političkog pokreta, SDSS je izgradio jaku i složenu stranačku organizacijsku strukturu i danas djeluje u osam županijskih, 11 gradskih i 27 mjesnih organizacija", rekao je Stanimirović, najavljujući osnutak novih regionalnih organizacija te stranke u Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj.

Dodao je kako očekuje i da će, razvojem demokratskih i djelotvornih institucija pravne države i ostvarivanjem jednakosti svih građana pred zakonom, SDSS sve manje biti nacionalna, a sve više građanska stranka.

Nazočne je pozdravio i voditelj OESS-ove misije u Hrvatskoj Peter Semneby, koji je istaknuo potrebu jačeg angažmana manjinskih organizacija u javnom životu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙