FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Prosvjedi protiv preimenovanja ulica u Plaškom

KARLOVAC, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zajednica povratnika i useljenikaKarlovačke županije i Koalicija "Lista za promjene" četiriju stranaka- Hrvatskog bloka (HB), Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Hrvatskedemokratsko-republikanske stranke (HDRS) i Hrvatskih pravaša (HP) -zatražili su danas da državna tijela reagiraju i ponište odluku opreimenovanju ulica u općini Plaškom.
KARLOVAC, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije i Koalicija "Lista za promjene" četiriju stranaka - Hrvatskog bloka (HB), Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Hrvatske demokratsko-republikanske stranke (HDRS) i Hrvatskih pravaša (HP) - zatražili su danas da državna tijela reagiraju i ponište odluku o preimenovanju ulica u općini Plaškom.

"Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije najoštrije prosvjeduje protiv odluke Općinskog vijeća Plaškog o promjeni naziva ulica i od mjerodavnih državnih ustanova zahtijeva da je ponište, a počinitelje kazne", ističe se u prosvjednom priopćenju Upravnog odbora Zajednice, koje je potpisao predsjednik Ivan Mateša.

Također se navodi kako ratne stradalnike vrijeđa promjena imena "1. gardijske brigade" u "Ulicu svetoga Save", kao i druga nova imena ulica u Plaškom, kojima se "vrijeđa Domovinski rat i Hrvatska, a veliča velikosrpstvo".

Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije i Koalicija "Lista za promjene" četiriju stranaka ističe kako je "vojno-redarstvena akcija 'Oluja' najčasniji i najsvetiji čin, kojim je od srpsko-četničkih pobunjenika i bandita oslobođeno do tada privremeno zauzeto područje Republike Hrvatske".

Karlovačka koalicija "Lista za promjene" HB-a, HČSP-a, HDRS-a i HP-a također "zahtijeva da se državne vlasti očituju i reagiraju na provokacije u Plaškom" te da se "promijeni povlađivanje državne vlasti prema vlastima nacionalnih manjina", navodi se u priopćenju koje je potpisao nositelj "Liste za promjene" Tomislav Haupfeld.

Protiv preimenovanja ulica u Plaškom - koje su na sjednici plaščanskog Općinskog vijeća u ponedjeljak izglasali vijećnici vladajuće Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) - jučer su prosvjedovali i HDZ Karlovačke županije, stranka HIP te udruge "Tigar 90./91." Prvi hrvatski redarstvenik, i udruga Specijalne policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙