FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Skupština Furlanije-Julijske krajine podržala ulazak Hrvatske u EU

LJUBLJANA,25. ožujka(Hina) - Skupština talijanske pokrajine FriuliVenezia-Giulia (Furlanija-Julijska krajina) na zasjedanju u Trstupodržao je što brži ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a s rezolucijomse je složilo i pet predstavnika slovenske manjine, piše u petak"Primorski dnevnik", list slovenske zajednice u tom gradu.
LJUBLJANA,25. ožujka(Hina) - Skupština talijanske pokrajine Friuli Venezia-Giulia (Furlanija-Julijska krajina) na zasjedanju u Trstu podržao je što brži ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a s rezolucijom se je složilo i pet predstavnika slovenske manjine, piše u petak "Primorski dnevnik", list slovenske zajednice u tom gradu.

Rezoluciju su predložili zastupnici stranaka desnog centra, ali je donesena suglasno sa predstavnicima ostalih stranaka u parlamentu. "Inicijator prijedloga bio je zastupnik stranke Forza Italia Isidoro Gottardo koji je uvjeren da će ulazak Hrvatske u EU pozitivno utjecati na tu talijansku regiju, osobito na pogranične krajeve. Primanje Hrvatske u EU potaknut će i pravedno rješenje otvorenih bilateralnih pitanja, počevši sa problematikom esula", rekao je Gottardo, dodajući da očekuje kako će hrvatska vlada aktivnije surađivati sa ICTY-jem, izvješćuje list.

"Od glasovanja su se suzdržali samo Antonio Pedicini iz stranke Forza Italia i Bruno di Natale iz stranke Alleanza nazionale koji nisu glasovali protiv nego su prije glasovanja napustili dvoranu. Di Natale je naglasio da nikako ne može zaboraviti štetne posljedice Osimskog sporazuma, dok je Pedicini priznao da mu emocije ne dopuštaju da podrži Hrvatsku na putu u EU", piše tršćanski "Primorski dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙