FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivan Jakovčić nositelj liste IDS-a, Kajin drugi

PULA,18. ožujka(Hina) - Nositelj liste Istarskog demokratskog sabora(IDS) za Skupštinu Istarske županije bit će predsjednik stranke iistarski župan Ivan Jakovčić koji je kandidat i za sljedeći mandatžupana.
PULA,18. ožujka(Hina) - Nositelj liste Istarskog demokratskog sabora (IDS) za Skupštinu Istarske županije bit će predsjednik stranke i istarski župan Ivan Jakovčić koji je kandidat i za sljedeći mandat župana.

Na drugom mjestu liste nalazi se potpredsjednik stranke i saborski zastupnik Damir Kajin, priopćeno je na današnjoj konferenciju za novinare IDS-a u Puli.

Jakovčić je rekao kako je Predsjedništvo stranke sastavilo takvu listu kandidata koja oslikava političko i društveno stanje u Istri, da je na njoj 42 posto žena, te da su zastupljeni i predstavnici nacionalnih manjina- talijanske, srpske i bošnjačke te Matice umirovljenika, Saveza antifašističkih boraca Istre i mladi Istre.

"S IDS-om Istra je ostala i ostaje i dalje najdinamičnija i najperspektivnija hrvatska regija te je ujedno postala prepoznatljiva na europskoj političkoj karti regionalizma", istaknuo je Jakovčić dodavši kako ta lista građanima jamči sigurnost i stabilnost u Istri. Po njegovim riječima, "s IDS-om se o Istri odlučuje u Istri za razliku od ostalih stranaka koje u osnovi moraju slušati nekog drugog".

"To je naša prednost jer, zahvaljujući činjenici da se o Istri odlučivalo u Istri i nigdje drugdje, danas smo se uspjeli izboriti za kreiranje takve regije u kojoj će funkcionirati sve regionalne institucije potrebne za oblikovanje identiteta regije", poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Istaknuo je kako je IDS potpisivanjem koalicijskog sporazuma sa SDP-om pokazao svoju otvorenost.

"Mi spremno surađujemo i s Vladom HDZ-a čime smo dodatno pokazali našu otvorenost kako bi zadovoljili sve potrebe građana Istre, a takvu ćemo politiku i nastaviti voditi", zaključio je Ivan Jakovčić najavivši za dvadesetak dana predstavljanje izbornog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙