FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurković ponovno u travnju na turneji s češkim jazzerima

ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Poznati riječki jazz gitarist DarkoJurković i ovoga će proljeća početkom travnja krenuti na turneju sdvojicom praških glazbenika - kontrabastistom Františekom Uhlirom ibubnjarom Jaromirom Helešicom, a turneja će obuhvatiti 23 koncerta uNjemačkoj, Švicarskoj i Češkoj.
ZAGREB, 1. travnja 2005. (Hina) - Poznati riječki jazz gitarist Darko Jurković i ovoga će proljeća početkom travnja krenuti na turneju s dvojicom praških glazbenika - kontrabastistom Františekom Uhlirom i bubnjarom Jaromirom Helešicom, a turneja će obuhvatiti 23 koncerta u Njemačkoj, Švicarskoj i Češkoj.

Riječ je o trećoj zajedničkoj "proljetnoj" turneji hrvatskoga i čeških jazzera koji će nastupiti u više gradova, među kojima i u Muenchenu, Ulmu, Zuerichu, Lausanni, Pragu, Brnu, Opavi i Pardubicama.

Češke glazbenike Jurković je upoznao u međunarodnome bandu Europlane Orchestra, osnovanom prije sedam godina, koji je okupio glazbenike iz srednje Europe. Njihova tada dogovorena suradnja realizirana je prvi put prije tri godine od kada trio ima dvije do tri duže turneje godišnje.

U svibnju će trio imati kraću turneju po Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji, a nastupit će i na riječkome Jazz Time Festivalu.

Taj glazbeni trio do sada je snimio jedan live CD-a, a ove godine realizirat će i svoj prvi zajednički studijski CD.

Darko Jurković jedan je od najpoznatijih hrvatskih jazz glazbenika. Magistrirao je jazz gitaru 1997. u Grazu, a dobitnik je i tri nagrade Status za najboljega jazz gitarista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙