FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro skladatelj i saksofonist Ozren Depolo

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ugledni hrvatski skladatelj, aranžer,saksofonist, flautist i doktor medicine Ozren Depolo umro je danas uZagrebu u 75. godini nakon duge i teške bolesti.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Ugledni hrvatski skladatelj, aranžer, saksofonist, flautist i doktor medicine Ozren Depolo umro je danas u Zagrebu u 75. godini nakon duge i teške bolesti.

Ozren Depolo rođen je u Zagrebu 13. ožujka 1930. U rodnome gradu završio je Medicinski fakultet i Glazbenu akademiju. Kao najbolji hrvatski saksofonist Depolo je svirao s najpoznatijim svjetskim imenima jazz glazbe i bio je član najpoznatijih svjetskih jazz orkestara. Pisao je i glazbu za animirane i dokumentarne filmove, a u Plesnome orkestru Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ozren Depolo proveo je svoj cijeli radni vijek.

Među brojnim nagradama i priznanjima koje je primio su i Vjesnikova nagrada "Josip Slavenski" te Zlatna plaketa Status za sveukupni doprinos hrvatskoj jazz glazbi koju mu je 1999. dodijelila Hrvatska glazbena unija.

Posljednji ispraćaj Ozrena Depola bit će u srijedu.

U povodu smrti Ozrena Depola brzojav sućuti njegovoj obitelji uputio je ministar kuture Božo Biškupić. U brzojavu se ističe da se Ozren Depolo, svojim samozatajnim i profesionalno krajnje odanim radom, uvrstio među nezaobilazne prvake popularne glazbe u Zagrebu i Hrvatskoj.

"Brojne skladbe i aranžmani potvrđuju veliki stvaralački doprinos žanrovski različitim glazbenim područjima, a jednostavan i skroman gospodin Depolo bio je uzor mnogim mladim generacijama hrvatskih jazz instrumentalista i aranžera, koji, uz cijelu hrvatsku kulturnu javnost, duguju zahvalnost njegovoj umjetničkoj veličini i stvaralačkom opusu", stoji u brzojavu sućuti ministra Biškupića obitelji Ozrena Depola.

(Hina) xipet yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙