FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu prikazan film "Proročanstvo"

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu izložbe Gojislava KalapačaGoje u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu večeras je prikazandokumentarni umjetnički film "Koyaanisqatsi" (Proročanstvo) redateljaGodfreya Reggia i autora glazbe Philipa Glasa.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu izložbe Gojislava Kalapača Goje u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu večeras je prikazan dokumentarni umjetnički film "Koyaanisqatsi" (Proročanstvo) redatelja Godfreya Reggia i autora glazbe Philipa Glasa.

Riječ je o svojevrsnoj filmskoj meditaciji iskazanoj najrazličitijim prizorima o prirodi ili gradskoj vrevi, koja u 87 minuta bez riječi, samo slikom i glazbom, proriče "uništenje prirode čovjekovim djelovanjem".

Autor glazbe je Philip Glas.

Film govori o indijanskom proročanstvu Apokalipse, upozoravajući ljudski rod na mogućnost sveopćeg uništenja prirode i svega živog na Zemlji, te poziva na promjenu ljudskog ponašanja, ističe se u promidžbenom materijalu.

Snagom slika, glazbe i nevjerojatne montaže govori o ljudskom manipuliranju prirodom i njezinu uništenju te upozorava na posvemašnju ugroženost naše civilizacije.

Film "Proročanstvo" nastao je u tijeku nekoliko godina rada, počev od 1976., a prvi je put prikazan na festivalu u New Yorku 1982.

Redatelj Godfrey Reggio, tvorac filmskog stila što poetskim slikama vrlo emotivno utječe na publiku, poznat je po svojoj trilogiji Quatsi, filmskim esejima, vizualnim slikama i zvukovima kojima bilježi rušilački utjecaj modernog svijeta na okoliš. Redatelj Reggio proveo je 14 godina u molitvi i tišini u Indiji što je utjecalo i na njegovo stvaralaštvo.

Skladatelj Philip Glas (1937., Baltimore), studirao je glazbu u New Yorku i Parizu, a nakon filma "Proročanstvo" stekao je svjetsku slavu. Poznat je kao autor minimalističke glazbe koju poslije obogaćuje velikim ansamblima i elektroničkom obradom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙